Mer information om Mynt

Om Mynt

ynt har funnits sedan 2017 och startades av ett team med långvarig erfarenhet av att utveckla finansiella tjänster. Mynt finns till för att försöka komma ifrån de långsamma processerna som kan uppstå när man söker om lån hos en större bank. 

Här är största fokus att ge snabba besked och beslut. Utbetalningar sker med raketfart, när du kopplar ditt bokföringssystem så kommer du märka av smidigheten med att endast låna då det behövs. På detta sätt kan man undvika stora lånekostnader.

Såhär fungerar Mynts tjänst:

Du registerar dig hos mynt en gång genom att svara på frågor om ditt företag, Mynt kallar detta onboarding. Efter denna procedur så kommer du att bli presenterad med en tillgänglig kredit som du kan använda när du vill.

När du tar betalt av dina kunder via faktura så kan du aktivera Mynts tjänst för fakturalån. När man använder Mynt så väljer man en tjänst man vill använda, man kan kontakta Mynts kundtjänst om man skulle vilja byta tjänst. För att ta ett exempel: Om du tar betalt via kort, banköverföring så kommer du istället att erbjudas företagslån.

Koppla affärssystem

Genom att koppla sitt företags affärssystem kan man göra fakturafinansieringen oerhört smidig för de som tar betalt med faktura. 

Du kan även få bättre villkor när du kopplar bokföringen till Mynt. 

Vanliga frågor och svar

Hur tar man egentligen lån hos Mynt?


När man använder fakturatjänsten hos Mynt så tar man lån genom att markera de fakturor som man vill belåna. Efter detta så anger man hur länge man vill ha lånet, om du då väljer tjänsten företagslån så anger du hur mycket du vill ta ut och hur länge, sen är det färdigt! Ärendet slutgranskas av Mynt och du kommer att få pengarna inom ett dygn.

 

Är det bindande av nyttja Mynts tjänster?


En registrering hos Mynt är aldrig bindande, registreringen är dessutom gratis. När du gör ditt första uttag från tillgänglig kredit så kommer ett bindande avtal att signeras. Du signerar den offert du får med Mobilt BankID.

 

Vidare till Mynt                                   → 

Hur mycket kan man låna hos Mynt?

Mynt utför en beräkning som baseras på många olika parametrar, huvudsakligen så bestäms ditt företags kreditlimit baserat på kreditvärdigheten och kundreskontran. Man kan alltid ansöka om en högre limit.

 

Hur mycket kostar det att använda Mynt?

Det varierar. Från 1% av fakturans värde per månad. Mynt tar ut en fast och tydlig avgift för varje månad som man har ett aktivt lån. Det finns inga dolda avgifter hos mynt, man får reda på vad lånet kommer att kosta i den offert som skickas och därefter tillkommer inga extra kostnader.

Mer om företagslån läser du på vår startsida.

Olika lånetyper och villkor

 

Mynt har likt flera andra långivare olika finansieringslösningar baserat på företagets behov. Det går dels att ta företagslån via Mynt där man snabbt kan göra uttag och i samband med detta väljer sitt belopp och löptid. Det är även möjligt att återbetala sitt lån i förväg när man märker att man inte behöver hela summan. Man återbetalar sitt lån för den tid man har haft lånet.

 

Det har på senaste blivit populärt att koppla företagskort till Mynt. Företaget får en flexibel kredit och kan fördela denna på anställda genom att helt digitalt styra individuella köpgränser som gör det enkelt för företaget att hålla koll på bl.a. utlägg. Grundprincipen hos Mynt är att de vill hjälpa företag med flexibla krediter där man endast betalar för det man använder. Företaget kan göra uttag från sin kredit vid behov.

 

Kostnader och krav

 

Hos Mynt betalas endast en fast månadskostnad, det finns inga dolda avgifter och kostnader så som uppläggningsavgift eller påminnelseavgift. Det är upp till företaget själv att bestämma återbetalningstid. I regel blir ett företagslån alltid dyrare när en längre löptid väljs. För att kunna ansöka om ett företagslån eller en företagskredit hos Mynt behöver företaget ha funnits i minst 6 månader. Företaget behöver dessutom ha haft omsättning och transaktioner under 3 månader.

 

En årsomsättning på 500 000 kronor krävs för att kunna erbjudas företagslån hos Mynt. I övrigt fungerar bolaget helt digitalt vilket innebär att alla ansökningar och signeringar sker via BankID. Vid ansökan om företagslån hos Mynt genomförs kreditupplysning via Creditsafe vilket innebär att det inte påverkar kreditvärdigheten negativt. I form av säkerhet kan det behövas en person som går i personlig borgen för att lånet skall kunna beviljas.