Hur fungerar Qapitala checkkredit?

Det finns tre steg som enkelt illustrerar hur Qapitalas checkkredit fungerar:

 

  • Ansökan

 

Det första steget är att välja hur stort belopp företaget vill ha i kreditutrymme. Det är enkelt att fylla i formuläret och skicka in ansökan med hjälp av BankID. När din ansökan blir beviljad så väljer du hur mycket du vill använda av din kredit. Utbetalningen sker redan samma dag och du kan använda din checkkredit direkt.

 

  • Använd din kredit flexibelt

 

Det maximala beloppet ett företag kan bli beviljad i kreditlimit är 1 000 000 kronor. Oavsett hur mycket du ansöker om och blir beviljad så är det upp till dig hur mycket du vill använda och när du vill använda det. Med en checkkredit betalar man endast för det man använder, det går alltså att använda hela checkkrediten på en gång och det går att sprida ut det över månader.

 

  • Betala tillbaka i din egen takt

 

Återbetalning av checkkrediten till Qapitala sker antingen genom engångsbetalning eller månadsvis över en två års-period. Det är helt upp till företaget hur snabbt de vill betala tillbaka. När checkkrediten beviljas och presenteras som ett erbjudande så kan företaget läsa om vilket minimibelopp som gäller vid återbetalning. Det flexibla och smidiga med en checkkredit från Qapitala är att det inte finns något krav på att de lånade pengarna skall betalas tillbaka omgående. Det är upp till kunden när de vill betala tillbaka, det kostar förstås mer desto längre räntan tickar på de lånade pengarna.

Approva

Hos Approva ansöker du enkelt och smidigt om upp till 300 000 kr. Ansökan sker smidigt med hjälp av BankID vilket innebär att du snabbt får svar på din ansökan.

Fortsätt läsaTill långivare
Froda

År 2015 grundades Froda med sin tydliga affärsidé om att revolutionera bankupplevelsen för företag. Froda erbjuder möjligheten att enkelt kunna investera i sin idé för att utveckla sin verksamhet.

Fortsätt läsaTill långivare
Qapitala

Qapitala är en långivare som erbjuder checkkredit. Qapitala erbjuder alltså inte de traditionella företagslånen utan de fokuserar främst på att erbjuda en kreditlimit med flexibel återbetalning.

Fortsätt läsaTill långivare
Credi Nord

Hos CrediNord går det att ansöka om lånebelopp mellan 10 000 kronor till 1 000 000 kronor. Det går att ansöka om en återbetalningstid som ligger på 6, 12 eller 18 månader.

Fortsätt läsaTill långivare
Fedelta

Fedelta vill vara den långivaren som kan erbjuda ett flexibelt företagslån till företag som är nyligt startade, företag som vill låna inför en avgörande investering eller företag som behöver kapital för att utveckla sin verksamhet

Fortsätt läsaTill långivare
Aros Kapital

När man ansöker om ett företagslån vill man ofta att det ska ske snabbt och smidigt.

Fortsätt läsaTill långivare

Varför ansöka hos Qapitala?

 

Att ansöka om en checkkredit är något som man endast bör göra om företaget har en god ekonomi. Trots att företaget kan uppvisa en god ekonomi så kan det uppstå situationer där företaget har ett gap mellan utgifter/intäkter. Vid dessa tillfällen kan en checkkredit vara en optimal lösning.

Ett företag som ansöker om checkkredit hos Qapitala märker hur extremt enkel processen är. Från att ha genomfört sin ansökan till att ha pengarna på kontot kan det gå mindre än 24 timmar. Det är dessutom oerhört tydligt vad checkkrediten kommer att kosta när man ansöker via Qapitala. Qapitala har lagt fokus på att erbjuda en tjänst som är lättillgänglig och tydlig.

 

Vad kostar checkkredit hos Qapitala?

 

Som vi tidigare nämnt är det väldigt enkelt att räkna ut kostnaden för sin checkkredit hos Qapitala. Det är enkelt att i förväg se vilken månadskostnad som gäller på den checkkredit som man har ansökt om. Qapitala har på sin hemsida en räknesnurra där det går att välja önskad limit, här går det enkelt att se hur mycket företaget behöver amortera varje månad.

 

Checkkrediten har en fast kostnad på 2 procent / 30 dagar. Amorteringen betalas tillbaka med samma belopp varje månad vilket gör det till en så kallad rak amortering. En av fördelarna att vara kund hos Qapitala är att det inte kostar någonting extra att betala av delar av eller hela sin skuld. Med den tydliga kostnadsbilden går det enkelt att se att den checkkredit som erbjuds är helt rörlig till en fast ränta. Det finns inga kostnader utöver räntan på det utnyttjade beloppet.

Vad krävs för att få låna hos Qapitala?

 

Qapitala erbjuder checkkredit till företag som kan uppvisa en god kreditvärdighet. Företag som har god ekonomi och omsättning an låna checkkredit på upp till 1 000 000 kronor. Det är inte möjligt att bli beviljad en checkkredit hos Qapitala om det sökande företaget har betalningsanmärkningar. Det kan hos Qapitala krävas en personlig borgen för att få checkkredit beviljad.

 

I övrigt behöver företaget som ansöker om checkkredit vara svenskt och företaget måste kunna identifiera sig med företagskontot. Den som går i personlig borgen för checkkrediten får inte heller ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden. Alla bolagsformer kan ansöka om en checkkredit hos Qapitala, det finns dock ingen möjlighet för nystartade företag att få en checkkredit beviljad.

Vanliga frågor och svar

Vad kostar en checkkredit hos Qapitala?

 

Checkkrediten kostar ingenting förrän den används. När den beviljade limiten används så betalar företaget en räntekostnad som ligger mellan 0,75% till 2% per 30 dagar. Utöver detta finns det inga dolda avgifter på Qapitalas checkkredit. Räntekostnaden minskar dessutom eftersom att du betalar av din utnyttjade kredit.

Hur snabbt får jag pengarna?

 

Ansökan och kreditbedömning genomförs på 3 minuter. Efter detta vet du om du har blivit beviljad din checkkredit eller inte. Om checkkrediten beviljas kommer pengarna att utbetalas inom 24 timmar.

Tas det en UC vid ansökan?

 

Qapitala tar både en kreditupplysning på företaget samt på borgesmannen. Detta eftersom de måste säkerställa att det inte finns några skulder hos kronofogden eller någon betalningsanmärkning.

 

Vad är skillnaden på en checkkredit och att sälja fakturor?

 

Enligt Qapitala så är deras digitala checkkredit smidigare än ett företagslån eller att sälja fakturor. En checkkredit innebär ingen administration samt att du med en checkkredit vet att det finns ett kreditutrymme tillgängligt när du behöver det. Det går dessutom rekordsnabbt att få sina pengar utbetalda.

Hur stort kreditutrymme kan ett företag få?

Qapitala erbjuder ett kreditutrymme mellan 10 000 kronor till 1 000 000 kronor. Vad som avgör vilket kreditutrymme ett företag kan få är dels vilket belopp företaget ansöker om, sedan beror det på företagets kreditvärdighet och omsättning.