Hur fungerar det med Företagslån?

 

För att se till att företaget har de bästa förutsättningarna för att hitta ett bra företagslån är det viktigt att jämföra lån mot varandra. Vi på företagsfinanser samarbetar med Creddo som är ett alternativ där företag enkelt kan ansöka om företagslån i en jämförelsetjänst där flertalet långivare återkommer med låneerbjudanden. Creddo säger själva:

” Vi på Creddo, som alla har erfarenhet av att driva bolag, frågade oss varför det ska vara så mycket svårare att jämföra sina valmöjligheter som företagare än konsument.”

Genom att använda en jämförelsetjänst kan man snabbt och enkelt skicka in en låneansökan online. Inom 24 timmar skickas det ut låneerbjudanden som man kan jämföra mot varandra direkt på hemsidan. På detta sätt kan man enkelt hitta det bästa och billigaste företagslånet. Det bästa med att jämföra långivare på detta sätt är att det endast tas 1 kreditupplysning på ditt företag och att du enkelt kan jämföra totalkostnaden på dina låneerbjudanden.

Tre viktiga steg

 

  • Vad ska företagslånet användas till?

 

Företagslån bör användas för att skapa framtida intäkter. Innan man tar ett lån till företaget bör man fundera noggrant på varför det behövs ett lån. Det kan finnas bättre lösningar när det exempelvis gäller kortsiktiga problem med likviditet. Det är vanligt med lån när det gäller investeringar, köpa in varulager, marknadsföra, nyanställa eller för att öka likviditet i väntan på betalning från kund. Företagslån till nystartade företag är inte heller ovanligt.

 

  • Jämför företagslån

 

Precis som med andra produkter och tjänster så bör man jämföra olika erbjudanden och priser på marknaden. Det finns idag många långivare vilket innebär att inget låneerbjudande kommer vara det andra likt. Räntan på lånet är en av de viktigaste faktorerna, det finns dock andra lånevillkor som kan vara mer eller mindre förmånliga för just ditt företag. Att använda en jämförelsetjänst är ett utmärkt sätt att kunna ta del av flera låneerbjudanden för att undvika att fastna i dåliga lån till företaget.

 

  • Den totala kostnaden för lånet

 

Det är viktigt att planera för hur stora månadskostnader företaget kan hantera när man tar ett lån till företag. För småföretagare kan en månadskostnad för ett företagslån på 4000 kr vara ekonomiskt hanterbart, för ett medelstort företag kan det gå bra med en månadskostnad på 20 000 kr. När företaget mottar låneerbjudanden är det viktigt att jämföra den totala kostnaden på de olika erbjudanden och noggrant gå igenom det mot företagets budget.

Approva

Hos Approva ansöker du enkelt och smidigt om upp till 300 000 kr. Ansökan sker smidigt med hjälp av BankID vilket innebär att du snabbt får svar på din ansökan.

Fortsätt läsaTill långivare
Froda

År 2015 grundades Froda med sin tydliga affärsidé om att revolutionera bankupplevelsen för företag. Froda erbjuder möjligheten att enkelt kunna investera i sin idé för att utveckla sin verksamhet.

Fortsätt läsaTill långivare
Qapitala

Qapitala är en långivare som erbjuder checkkredit. Qapitala erbjuder alltså inte de traditionella företagslånen utan de fokuserar främst på att erbjuda en kreditlimit med flexibel återbetalning.

Fortsätt läsaTill långivare
Credi Nord

Hos CrediNord går det att ansöka om lånebelopp mellan 10 000 kronor till 1 000 000 kronor. Det går att ansöka om en återbetalningstid som ligger på 6, 12 eller 18 månader.

Fortsätt läsaTill långivare
Fedelta

Fedelta vill vara den långivaren som kan erbjuda ett flexibelt företagslån till företag som är nyligt startade, företag som vill låna inför en avgörande investering eller företag som behöver kapital för att utveckla sin verksamhet

Fortsätt läsaTill långivare
Aros Kapital

När man ansöker om ett företagslån vill man ofta att det ska ske snabbt och smidigt.

Fortsätt läsaTill långivare

Sänk kostnaden för ett företagslån

 

Ett av de bästa sätten att få en så låg totalkostnad som möjligt på sitt företagslån är att sänka amorteringstiden. När man ansöker om lån till företag så blir kostnaden per månad mindre desto längre lånetid man väljer. Det kan på detta sätt vara enklare för företaget att hantera varje månads inbetalningar för lånet. När man kollar på det långsiktiga så är det viktigt att tänka på att man betalar mer för ett lån med lång amorteringstid sett till den totala kostnaden.

Ett företagslån bör alltså tas när det kan gynna företaget på sikt. Ett företagslån med kort amorteringstid är det bästa sättet för att få ett billigt företagslån i slutändan. Det gäller förstås då att företaget kan hantera månadskostnaderna för lånet som kommer att vara högre än ett företagslån med lång amorteringstid. Man bör dividera och ta reda på vad företaget klarar av att betala varje månad för att sedan välja den amorteringstid som passar bäst.

 

Företagslån till Nystartat företag

 

Flera av de stora bankerna nekar låneansökningar som kommer från företag som inte presenterat sitt första bokslut. Vad kan då ett nystartat företag göra som behöver kapital? Det finns flertalet långivare som beviljar låneansökningar för nystartade företag. De viktigaste är att den som går i personlig borgen inte har någon betalningsanmärkning på den privata sidan. Det kan också krävas att man har en bra affärsplan som man kan presentera.

Ibland kallas dessa lån även för uppstartslån. Det kan vara fullt möjligt att få ett lån till företaget beviljat oavsett om det gäller en enskild firma, ett aktiebolag eller en annan bolagsform. Långivaren kommer att göra en helhetsbedömning tillsammans med den kreditupplysning som tas. Det kan finnas stora fördelar med att ta ett lån till företag som är i en nystart, det kan vara just det som krävs för att företaget ska kunna växa.

Avslag av banken – vad kan jag göra?

 

Många som söker sig till oss har tidigare fått avslag på sin låneansökan från en större bank. När man ansöker om ett företagslån hos bankerna är det vanligt att kraven för att få låna är höga. Bankerna vill ofta kolla på affärsplan, balansräkning, bokslut och deklarationer. Det är även vanligt att det krävs någon slags säkerhet för att få låna via de större bankerna.

När du jämför lån hos oss på företagsfinanser är ansökningsprocessen väldigt enkel. Läs om varje långivare och gå sedan vidare till den som du tycker verkar vara mest attraktiv. Därefter skickar du enkelt in en ansökan via bankid.

 

Personlig borgen för ett företagslån

 

Merparten av de långivare som erbjuder lån till småföretagare och medelstora företag kräver personlig borgen för att bevilja låneansökan. Det är därför ingen dålig idé att ta med en borgesman i sin ansökan för att öka sina chanser till att få bra låneerbjudanden. 

Personlig borgen är när en person gör sig personligt betalningsansvarig för företagslånet. De personer som ställer sig som personlig borgen blir skyldiga att betala tillbaka kostnaden för lånet om det uppstår en situation där företaget inte klarar av detta. Det är fullt normalt att långivare kräver personlig borgen för att bevilja låneansökningar till företag som ansöker om lån på internet. Personlig borgen är en av anledningarna som gör det möjligt för mindre företag att kunna beviljas lån till företag snabbt och enkelt.

 

Fördelar med att jämföra företagslån via Creddo

 

 • Ansökan är inte bindande
 • Det tas endast 1 kreditupplysning på bolaget
 • Det går snabbt och enkelt att ansöka med BankID
 • Enkelt att jämföra olika låneerbjudanden och dess totalkostnad mot varandra
 • Kostnadsfri låneansökan

 

Approva

Hos Approva ansöker du enkelt och smidigt om upp till 300 000 kr. Ansökan sker smidigt med hjälp av BankID vilket innebär att du snabbt får svar på din ansökan.

Fortsätt läsaTill långivare
Froda

År 2015 grundades Froda med sin tydliga affärsidé om att revolutionera bankupplevelsen för företag. Froda erbjuder möjligheten att enkelt kunna investera i sin idé för att utveckla sin verksamhet.

Fortsätt läsaTill långivare
Qapitala

Qapitala är en långivare som erbjuder checkkredit. Qapitala erbjuder alltså inte de traditionella företagslånen utan de fokuserar främst på att erbjuda en kreditlimit med flexibel återbetalning.

Fortsätt läsaTill långivare

Vanliga frågor och svar

Vad kostar ett Företagslån?

Kostnaden för ett lån till företag skiljer sig mellan långivarna. Vissa långivare använder sig av fasta avgifter istället för ränta. Vilken storlek den fasta avgiften landar på beror huvudsakligen på storleken på lånet samt vilken återbetalningstid man har valt. När man jämför låneerbjudanden med fast avgift mot lån som har ränta är det klokt att titta på den totala kostnaden för lånet. Genom att titta på den totala kostnaden kan man få en överblick på vad lånet kommer att kosta i slutändan, oavsett om man väljer ett lån med fast avgift eller ränta.

Hur får jag bäst ett företagslån?

Det är svårt att säga vilket lån som är bäst till just ert företag. Det finns egentligen inget lån som är bäst för alla företag, det viktigaste är att man jämför olika långivare och låneerbjudanden mot varandra för att kunna välja det företagslån med bäst lånevillkor och den lägsta totala kostnaden.

 

Går det att få ett företagslån till enskild firma?

Det är fullt möjligt att bli beviljad ett företagslån med en enskild firma. När man har en enskild firma så är firman och du samma juridiska person. Detta innebär att du som privatperson blir ansvarig för lånet. Det kan ofta hjälpa att få igenom ett lån till företag om man är mer än en person som går i personlig borgen.

Hur snabbt betalas pengarna ut, om jag får ett företagslån beviljat?

Utbetalning av beviljade låneansökningar går oftast fort. Det skiljer sig bland långivarna, det är dock inte ovanligt att man har pengarna på kontot inom 24 timmar. I vissa fall kan det ta ett par dagar innan pengar betalas ut. Genom att ansöka via Creddo som jämförelsetjänst säkerställer man en snabb och enkel ansökningsprocess där det i regel går fort att få sitt lån utbetalt.