Allt du behöver veta om Creddo

Varför ska du jämföra lån hos Creddo?

I dag finns det en hel del olika långivare på marknaden med olika villkor och kostnader. Creddo är för dig som tycker det är svårt att jämföra olika långivare och företagslån på egen hand. Banker och olika långivare kan idag ge dig olika sorters erbjudanden på samma ansökan vilket gör det extra viktigt för dig och ditt företag att jämföra så många långivare som möjligt innan man bestämmer sig för ett lån.

Det kan kännas svårt att göra en jämförelse på egen hand eftersom de låneerbjudanden man får presenteras på olika sätt hos de olika långivare som finns på marknaden. Ibland kan det kännas knepigt att få en bra överblick på lånen eftersom de har olika villkor som exempelvis fasta kostnader eller månadsränta. När du på egen hand dessutom får ta del av låneerbjudanden är det villkorade med säkerheter av olika typer så kan det kännas ännu svårare att veta vilken låneerbjudande som är bäst för ditt företag. 

Fördelen med Creddo

När du skickar in en ansökan om företagslån hos Creddo så kommer du att få en direkt översikt på dina låneerbjudanden som tydligt beskriver vad totalkostnaden för lånet kommer att bli. Du får svart på vitt vilka villkor som gäller för lånet och om det krävs någon personlig borgen för att teckna lånet. För att kunna ansöka om ett företagslån hos Creddo måste ditt företag vara registrerat i Sverige, du kan ansöka om ett företagslån oavsett vilken bolagsform du har.

Det bästa med att ansöka om lån hos Creddo är att det är kostnadsfritt och att det går snabbt. När din ansökan har blivit behandlad så kommer du att få svar eftersom att det dyker upp låneerbjudanden från långivarna. Ansökningar som sker via Creddo är inte bindande vilket gör det till ett utmärkt sätt att få ta del av en överblick på vad ditt företag kan erhålla för låneerbjudanden. Om du vill läsa mer om ämnet företagslån, så kan du göra det på vår startsida

Vanliga frågor och svar

Kan man få ett företagslån trots att man har en betalningsanmärkning?


När du ansöker om ett företagslån så behandlas din ansökan av långivaren, varje ansökan gör en individuell bedömning. Det kan vara möjligt att få ett företagslån trots att man har en betalningsanmärkning. Låneerbjudanden du kan få trots att du har en betalningsanmärkning kan variera beroende på helhetsbilden gällande företagets ekonomi.

 

Vidare till Creddo                                   → 

Kan man avsluta sitt lån i förtid?


De flesta långivare som Creddo samarbetar med tar inte ut någon avgift för att förtidslösa företagslånet. I vissa fall kan det förekomma en avgift för att lösa sitt lån i förtid, det som gäller är att man läser igenom villkoren innan man godkänner det företagslån som man har tänkt teckna. Det är alltid någonting som kommer att finnas tydligt för dig som kund.

Varför du ska använda Creddo

 

  • Det tar endast någon minut att genomföra ansökan
  • Det går bra att ansöka om företagslån trots betalningsanmärkningar. Varje låneansökan behandlas individuellt hos långivarna vilket betyder att en betalningsanmärkning inte är ett automatiskt nej
  • Få upp till 20 låneerbjudanden inom 24 timmar
  • Låneansökningar är inte bindande, det är först när man signerar ett låneerbjudande som man ingår i ett avtal med långivaren.
  • Det tas endast en upplysning hos UC som sedan skickas ut till långivarna. På detta vis kan du ta del av flera låneerbjudanden utan att påverka din kreditvärdighet negativt
  • Tjänsten är enkel och smidig, genom att använda BankID hämtas företagets uppgifter direkt vilket eliminerar tjorviga låneansökningar och pappersarbete

 

Vanliga frågor och svar

 

Vem kan ansöka om lån hos Creddo?

 

Creddo samarbetar med långivare som accepterar alla möjliga bolagsformer. Det är även möjligt att kunna få ett företagslån med betalningsanmärkningar eftersom låneansökningar bedöms individuellt och på helheten av företagets ekonomi. Det finns alltså inga hinder för något företag. Ansökningar är kostnadsfria och icke bindande vilket gör det till ett utmärkt sätt att ta reda på om ditt företag har möjlighet att kunna ta ett företagslån.

 

Kräver långivarna någon säkerhet för ett företagslån?

 

De långivare Creddo samarbetar med riktar sig främst mot små och medelstora företag. Därför är det vanligast att långivaren kräver att någon går i personlig borgen. För de flesta lån krävs en borgensman och i vissa fall krävs det två personer som går i personlig borgen.

 

Vissa låneansökningar på högre lånebelopp kan kräva någon form av säkerhet i pant, exempelvis en fastighet eller liknande. Att ta med en borgensman i sin låneansökan från första början kan vara ett bra sätt att öka sina chanser till att få låneerbjudanden.