Hur ansöker jag?

 

Det är gratis att ansöka om ett företagslån hos CrediNord. Det är dessutom inte bindande att skicka in en ansökan. För att ansöka om ett lån hos CrediNord kan man antingen klicka sig vidare från oss till deras ansökningsformulär, eller skicka in en ansökan via Creddo. Vi kommer här nedan gå igenom skillnaden:

 

  • Ansök via Creddo

 

Vi samarbetar med Creddo som är en jämförelsetjänst för företagslån. När man skickar in en låneansökan via Creddo tas det endast en upplysning hos UC. Upplysningen skickas sedan ut via Creddo till ett 20-tal långivare som alla bedömer företagets låneansökan. Låneerbjudanden presenteras löpande där det enkelt går att jämföra olika företagslån mot varandra.

 

Fördelen med Creddo är att företagets kreditvärdighet inte påverkas negativt trots att en ansökan går ut till flertalet långivare. Det ökar ett företags chanser att bli erbjuden ett företagslån. När ett företag ansöker om ett företagslån via Creddo är det dessutom oerhört enkelt att jämföra den totala kostnaden på lånet mellan långivarna.

 

  • Ansök direkt via CrediNord

 

För den som vet att sitt företag uppvisar god kreditvärdighet och ekonomi kanske det inte anses nödvändigt att använda en tjänst som Creddo. Det går då att klicka sig vidare direkt till CrediNord där man enkelt kan ansöka genom att ange önskat lånebelopp och återbetalningstid. Låneansökan tar endast en minut. En offert kommer att skickas ut på mail inom en timme som sedan går att signera med Mobilt BankID.

Approva

Hos Approva ansöker du enkelt och smidigt om upp till 300 000 kr. Ansökan sker smidigt med hjälp av BankID vilket innebär att du snabbt får svar på din ansökan.

Fortsätt läsaTill långivare
Froda

År 2015 grundades Froda med sin tydliga affärsidé om att revolutionera bankupplevelsen för företag. Froda erbjuder möjligheten att enkelt kunna investera i sin idé för att utveckla sin verksamhet.

Fortsätt läsaTill långivare
Qapitala

Qapitala är en långivare som erbjuder checkkredit. Qapitala erbjuder alltså inte de traditionella företagslånen utan de fokuserar främst på att erbjuda en kreditlimit med flexibel återbetalning.

Fortsätt läsaTill långivare
Credi Nord

Hos CrediNord går det att ansöka om lånebelopp mellan 10 000 kronor till 1 000 000 kronor. Det går att ansöka om en återbetalningstid som ligger på 6, 12 eller 18 månader.

Fortsätt läsaTill långivare
Fedelta

Fedelta vill vara den långivaren som kan erbjuda ett flexibelt företagslån till företag som är nyligt startade, företag som vill låna inför en avgörande investering eller företag som behöver kapital för att utveckla sin verksamhet

Fortsätt läsaTill långivare
Aros Kapital

När man ansöker om ett företagslån vill man ofta att det ska ske snabbt och smidigt.

Fortsätt läsaTill långivare

Lånevillkor hos CrediNord

 

Hos CrediNord går det att ansöka om lånebelopp mellan 10 000 kronor till 1 000 000 kronor. Det går att ansöka om en återbetalningstid som ligger på 6, 12 eller 18 månader. Precis som flera andra långivare vi samarbetar med så erbjuder CrediNord en fast månadsavgift på sitt företagslån. Generellt sett så krävs det en borgesman för lån som understiger 250 000 kronor, vid lån över denna summa krävs det vanligtvis två borgensmän.

 

Lånekostnad hos CrediNord

 

CrediNord använder sig av en modell där det inte förekommer någon vanlig traditionell räntesättning. Företaget betalar istället en fast månadskostnad som bestäms genom den kreditbedömning som görs. Det går inte på förhand se vilken kostnad CrediNord kan erbjuda utan det baseras på företagets ekonomi och omsättning. Den fasta månadskostnaden som presenteras är det enda som företaget behöver betala.

 

Det finns inga dolda avgifter hos CrediNord, inga påminnelseavgifter eller aviavgifter. För de företag som vill ha möjligheten att förtidslösa sitt lån är CrediNord ett bra alternativ. Det tillkommer inga extra kostnader för att betala av sitt lån i förtid.

 

Krav för att få låna hos CrediNord

 

För att få ett lån hos CrediNord finns det olika kriterier som behöver uppfyllas. Företaget behöver vara registrerat i Sverige samt ha varit aktivt de senaste 6 månaderna. Betalningsanmärkningar godtas inte, dessutom måste årsomsättningen vara minst 300 000 kronor. Som tidigare nämnt krävs det en eller två borgensmän för att få låna, detta baseras på lånebeloppet.

 

CrediNord tar inte sin kreditupplysning via UC vilket innebär att företagets kreditvärdighet inte påverkas negativt. CrediNord använder sig istället av Creditsafe för att göra sin kreditbedömning på företaget. Via Creditsafe kan långivaren se information gällande utgifter, skulder och inkomster vilket är vad de tittar på för att bedöma låneansökan. En betalningsanmärkning leder till ett automatiskt nej.

 

Fördelar med CrediNord

 

Det finns flera fördelar med att ansöka om lån hos CrediNord. CrediNord tar ingen upplysning hos UC vilket är något som många företag söker efter, företag idag vill helst inte påverka sin kreditvärdighet negativt genom att ta upplysningar hos UC. Det är oerhört enkelt att ansöka om ett företagslån hos CrediNord, det är förstås även ett plus att ansökan inte är bindande. En annan fördel är att de företag som får beviljat företagslån har möjlighet att utnyttja en amorteringsfri månad.

Vanliga frågor och svar

Vad kostar ett företagslån hos CrediNord?

 

När CrediNord mottar en låneansökan så kollar de på företagets risknivå samt återbetalningsförmåga. Detta bedöms individuellt på varje låneansökan vilket gör att det inte går att säga exakt vad lånet kommer att kosta förrän ansökan är gjord. CrediNord tar sin upplysning via Creditsafe vilket innebär att kreditvärdigheten inte påverkas negativt.

Hur snabbt betalas pengarna ut?

 

CrediNord jobbar med att vara så snabba som möjligt. Därför finns pengarna på kontot senast dagen efter lånet är undertecknat via BankID. Hela processen tar alltså maximalt 24 timmar. 1 minut för ansökan, 1 timme för offert och 24 timmar tills pengarna har landat.

Hur lång återbetalningstid kan jag välja?

 

Hos CrediNord går det att återbetala sitt lån på maximalt 18 månader. Det finns dessutom amorteringsfria månader som kan utnyttjas vid behov. Vid låneansökan går det att ansöka om ett företagslån med en löptid på 6, 12 eller 18 månader.

Vilka säkerheter krävs för att få låna?

 

För att kunna bli beviljad ett lån hos CrediNord behöver någon person gå i personlig borgen. För lånebelopp som överstiger 250 000 kronor behöver det finnas två borgensmän. Inga andra säkerheter krävs. Tillsammans med borgensmän så gäller det att företaget har en god ekonomi som uppvisas på den kreditupplysning som tas via Creditsafe.