Hitta rätt lätt!

Varmt välkomna till sajten Företagsfinanser önskar vi alla företagare!

Vi välkomnar er till en sajt som innehåller allt ni behöver för att kunna fatta välgrundade beslut angående ert företags finansiering. Vi har skapat denna sajt för att vara den portal vi själva saknat på marknaden. Vi hoppas att ni kommer att finna mycket nytta i den information vi samlat och delar med er här på Företagsfinanser.se. 

Förmodligen är du som läser detta egenföretagare och vet att en del av dina timmar går till att driva den verksamhet med den kunskap kring din bransch som du besitter. En annan del av tiden går kanske tyvärr åt till att läsa på kring ekonomi, tillväxt och hur man kan skaffa finansiering. Då dygnet bara har 24h vill vi bidra till att du kan få tiden att räcka till, utan att ge avkall på kvalitet.

Vi kommer att göra det vi kan så att du snabbt och enkelt får tillgång till all information och råd kring företagande, företagslån och långivare du kan behöva för att fatta bra beslut. Från vad ett företagslån är och om man bör ta företagslån till hur identifiera vad som är bäst för mig. 

De frågor vi övergripande går igenom på vår sajt är:

  • Varför jämföra företagslån – fördelar och nackdelar och råd kring hur du kan tänka så att du kan känna dig trygg i det val du gör, 
  • Vad ett företagslån är och vad som krävs för att få ett företagslån beviljat – Eftersom begreppet företagslån är relativt nytt, har vi en sektion med information kring vad ett företagslån är för att ha en grundförståelse för vad som innefattas i begreppet. Vi går också igenom de olika alternativ som finns för finansiering för företag och vad som behövs för att få en godkänd ansökan.
  • Är det klokt att ta ett företagslån – För att fatta kloka beslut kring sitt företags likviditet är det bra att veta i vilka situationer det är en bra respektive dålig idé att finansiera sitt företag med lån. Vi går ingående igenom både olika anledningar företag kan ha att ta lån och vad företag kan använda lån till. 
  • Identifiera det billigaste företagslånet, och vad det kan kosta att ta ett företagslån – För att identifiera vad som är mest kostnadseffektivt för dig krävs lite beräkningar. Detta hjälper vi dig med hur man kan tänka kring. Vi diskuterar även kring hur du kan beräkna amorteringstid för att få se din ungefärliga kostnad. 
  • Företagslån utan säkerhet – En del företag har inte en säkerhet att sätta som borgen för sitt företagslån. Vi går igenom vilka möjligheter företaget har då, så att du kan förbereda dig på och ta fram de uppgifter som behövs för att ansöka, om det är ditt nästa steg. 
  • Steg för steg guide – Vår guide hjälper dig så att du kan checka av vart steg inför att ansöka om företagslån.
  • Hitta det bästa företagslånet –  Det finns en uppsjö av olika aktörer som erbjuder företagslån. För att du ska kunna hitta det som är rätt för dig har vi samlat all nödvändig information så att du kan läsa på vad du bör tänka på när du jämför olika aktörer. På vår sajt finner du sedan de partners vi rekommenderar samt information kring deras erbjudande.

Vi hoppas att du tycker den information vi samlat och presenterar är relevant, men om du märker att du något saknas blir vi glada om du hör av dig med kommentarer eller förslag kring något du vill läsa mer om! Varmt välkommen till Företagsfinanser och på snart återhörande helt enkelt!